Co-Creation workshop

Co-Creation workshop 

Az NRC Co-creation workshop (kreatív termékfejlesztés) módszerét akkor érdemes használni, amikor a vállalatok közvetlenül kívánják bevonni a felhasználókat a termékfejlesztési folyamatba. Ez a módszer lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy közvetlen visszajelzéseket kapjanak a felhasználóktól, miközben együttműködnek a termék vagy szolgáltatás innovációjában. Az NRC a megfelelő ügyfélcélcsoport és a megbízó munkatársaival közösen több workshopon keresztül tesztelhető termékkoncepciókat készít, ezzel is segítve az ügyfélfókuszú termékfejlesztést.
Az NRC Co-creation workshop módszert akkor érdemes alkalmazni, amikor a vállalatok nyitottak a felfedezésre és változásra, különösen azokban a projektfázisokban, amikor még nincsenek megszilárdult döntések a termék vagy szolgáltatás jövőjével kapcsolatban.
  • Felhasználói Közreműködés: A felhasználók közvetlen bevonásával a termékfejlesztési folyamat során.
  • Ötletgenerálás: Új és innovatív ötletek generálása a felhasználók aktív részvételével.
  • Termék Innováció: A termék vagy szolgáltatás javítása a felhasználók valós igényei alapján.
  1. Brainstorming és Ideáció: Csoportos ötletelés a résztvevőkkel, hogy új ötleteket generáljanak.
  2. Prototípus Készítés: Gyors prototípusok létrehozása, amelyekkel azonnali visszajelzést kaphatunk a felhasználóktól.
  3. Felhasználói Utazás Térképezése (Customer Journey Mapping): Az ügyfélút vizualizálása, hogy jobban megértsük az ügyfél élményét.
  4. Szerepjáték és Forgatókönyv Készítés: A résztvevők bevonása szerepjátékokba, hogy jobban átéljék az ügyfél tapasztalatait.
  5. Visszajelzés Gyűjtése és Elemzése: Folyamatos visszajelzések gyűjtése és elemzése a résztvevőktől a folyamat során.
  6. Prioritizációs Tevékenységek: A résztvevők segítségével a legfontosabb ötletek és funkciók prioritizálása.
Egy biztosítási cég az NRC Co-creation workshop módszert alkalmazhatja új biztosítási termékének fejlesztésére. A vállalat meghívhatja az ügyfelek és biztosítási szakértők egy csoportját egy workshopra, ahol közösen dolgoznak az új biztosítási termék koncepcióján. A résztvevők közös munkája során elemezhetik a jelenlegi piaci igényeket, tervezhetik meg az új termék jellemzőit, és közvetlen visszajelzéseket kaphatnak az ügyfelektől, hogy biztosítsák a termék relevanciáját és vonzerejét a célpiac számára.
Az NRC Co-creation workshop módszere kiváló lehetőséget kínál vállalatok számára arra, hogy valódi ügyfeleket is bevonva munkatársaikkal közösen alkothassák meg a termékfejlesztési folyamatot. Ezáltal biztosítják, hogy a végső termék vagy szolgáltatás valóban megfeleljen az ügyfelek igényeinek és elvárásainak. A co-creation módszerek és az adatvezérelt, kvantitatív kutatások segítségével képesek vagyunk validálni az ötleteket és terveket, így biztosítva a sikerességet a piacon. Ezen kulcsszavak és a valós ügyfélkapcsolatok kiemelkedő fontosságúak a vállalati siker elérésében. Az NRC Co-creation workshop módszerének alkalmazásával tehát a vállalatok hatékonyan és eredményesen tervezhetik és fejleszthetik termékeiket vagy szolgáltatásaikat, a valódi ügyfelek véleményére és igényeire támaszkodva.

Ajánlatkérés

Keressen minket bizalommal

Ajánlatkérés

Legújabb cikkek

hu_HUHU