Sajtótájékoztató – Facial Recognition Software

Az NRC Kft a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs alapból biztosított támogatásból, kutatás-fejlesztési projektet valósít meg a „Mikro- és Kisvállalkozások Innovációs Tevékenységének Támogatása” pályázati felhívás keretében.

Az NRC Kft. 2019 január 2-án megkezdte az FRS – Facial Recognition Software, 2018-1.1.1-MKI-2018-00138 azonosítószámú kutatás-fejlesztési projektjét.

Az FRS egy olyan, emóciók felismerésére, olvasására és rögzítésére képes szoftver lesz, amit számos optikai szenzorral, kamerával rendelkező platformra (pl. laptopra, okostelefonra, tabletre) lehet majd telepíteni. Miközben a fogyasztó valamilyen audiovizuális tartalmat (pl. reklámfilmet) néz készülékén, a szoftver az arckifejezések detektálásán keresztül méri be az adott tartalommal kapcsolatos emóciókat. Ezen túl nem megkérdezzük, hogy mit érzett egy stimulival kapcsolatban, hanem detektáljuk, így a válaszadásból és annak tudatosságából fakadó hibákat, torzításokat kiszűrjük, azoknál valósabb, pontosabb, akár a tudatalattira (is) vonatkozó eredményeket kapva.

Fókuszban az érzelem

Olyan szoftvert tervezünk, amivel képesek leszünk emberek érzelmeit arcról leolvasni. A szoftver az arckifejezések biológiai determináltságán alapuló, Paul Ekman által kidolgozott megközelítésen alapul, és hozzáidomul a digitális kor kihívásaihoz. Az FRS segítségével viszont az eddiginél sokkal pontosabb képet kaphatunk arról, hogy egyes audiovizuális stimulusok (pl. reklámfilmek, videók, stb.) milyen érzelmeket váltanak ki nemcsak egyének, hanem a társadalom egyes csoportjaiból is. Az érzelmek mérése innentől társadalomtudományi szempontból (is) megfelelő módon, társadalmi csoportokat reprezentáló mintákon történik meg, ami egyértelműen újdonság és lehetőség a marketingkutatói szakma számára.

A szoftvert a következő két évben fejlesztjük, a piacról a fejlesztési folyamat után tud majd önállóan projekteket hozni – tehát a valós, piaci helyzetben történő „tesztelés” után nyeri majd el véglegesnek tekinthető formáját valós ügyfél visszajelzések alapján.

A projekt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap finanszírozásával 72 946 881 forint vissza nem térítendő támogatásból valósul meg (támogatás mértéke: 70,34%). A projekt tervezett befejezése 2020. december 31.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Lassen Sie uns reden!

Schreiben oder rufen Sie mich an und ich werde Ihre Fragen beantworten

Wir können Ihnen helfen, dass sich Ihre Investition in die Marktforschung schnell auszahlt!
Weitere Artikel von János Klenovszki
Új kollégát keresünk: piackutatási projektkoordinátor, online kérdőívszerkesztő

Adatelemző, piackutató

Magyarország legnagyobb online piackutató cége, az NRC keresi piackutató, adatelemző kollégáját!  Munkakörhöz tartozó feladatok: Akkor jelentkezz, ha  Előnyt jelent: És mit kínálunk cserébe?  Céginformáció:

A piackutatás 2024-es trendjei

A piackutatás 2024-es trendjei

Piackutatás 2024. Mega-, és mikrotrendek, szakértői beszélgetés Falus Tamással és Géczi Tamással a piackutatás jelenéről és jövőjéről az NRC friss podcastjében.

de_DEDE