Serviceprüfung

A szolgáltatásteszt egy technika, melynek segítségével a vállalatok értékelhetik és mérhetik a szolgáltatásuk hatékonyságát, minőségét és az ügyfélélményt. Ez a módszer gyakran magában foglalja a tesztelést végző személyek visszajelzését, a szolgáltatás teljesítményének méréseket, és potenciális problémák vagy hibák azonosítását.
A szolgáltatástesztet akkor érdemes elvégezni, amikor egy cég új szolgáltatást indít, amikor változásokat vezetnek be a meglévő szolgáltatásba, vagy rendszeresen, hogy biztosítsák a szolgáltatás minőségének és hatékonyságának fenntartását. Ezenkívül a szolgáltatástesztelés hasznos lehet, ha a cégnek problémái vannak a szolgáltatás minőségével vagy az ügyfélélménnyel.
  • A szolgáltatás minősége: Milyen a szolgáltatás minősége a végfelhasználó szempontjából?
  • A szolgáltatás hatékonysága: Mennyire hatékonyan működik a szolgáltatás a cég és az ügyfél szempontjából?
  • Problémák és hibák azonosítása: Milyen problémák vagy hibák merülnek fel a szolgáltatás használata közben?
  • Ügyfélélmény: Hogyan értékeli az ügyfél a szolgáltatást és milyen javaslatokat tehet a további fejlesztésekre?
  • Fejlesztés támogatása és új fejlesztési ötletek: Mit kell és érdemes fejlesztenie a vállalatnak az adott szolgáltatásban?
  • Visszajelzés elemzése: A tesztelők visszajelzéseinek elemzése segít megérteni az ügyfél szempontjából a szolgáltatás előnyeit és hátrányait.
  • Teljesítménymérés: A szolgáltatás teljesítményének mérése segít azonosítani a szolgáltatás hatékonyságát és a potenciális problémákat.
  • Problémaelemzés: A problémaelemzés segít azonosítani és javítani a szolgáltatás hibáit.
  • Ügyfélhang elemzés: Az ügyfélszolgálatra, vagy egyéb céges felületekre érkezett ügyfél-visszajelzések monitorozása az egyik legolcsóbb módja a szolgáltatások és folyamatok fejlesztésének.
Például, egy étteremlánc elindított egy új online rendelési szolgáltatást. A szolgáltatásteszt keretében a cég alkalmazottakat bízott meg a szolgáltatás kipróbálásával és visszajelzés adásával. A teszt során több problémát azonosítottak, többek között a rendszer lassúságát és a navigációs nehézségeket. A visszajelzések alapján a cég módosította a szolgáltatást, hogy jobban megfeleljen az ügyfél elvárásoknak. Az eredmények azt mutatták, hogy a változtatások javították a szolgáltatás minőségét és hatékonyságát, valamint növelték az ügyfélélményt.
A szolgáltatások tesztelése értékes információkkal látja el a vállalatot a szolgáltatás minőségéről, hatékonyságáról és az ügyfélélményről. Ezen információk alapján a vállalat képes fejleszteni és javítani a szolgáltatásait, ami növeli az ügyfelek elégedettségét, hűségét és a vállalat versenyképességét.

Anfrage für ein Angebot

Kontaktieren Sie uns mit Vertrauen

Anfrage für ein Angebot

Letzte Artikel

Új kollégát keresünk: piackutatási projektkoordinátor, online kérdőívszerkesztő

Piackutató

Magyarország legnagyobb online piackutató cége, az NRC keresi piackutató, elemző kollégáját!  Munkakörhöz tartozó feladatok: Akkor jelentkezz, ha  És mit kínálunk cserébe?  Ha magadra ismertél az

Az e-kereskedelem trendjei - 2024

Az e-kereskedelem trendjei – 2024

Az NRC-nél évtizedes távlatban látjuk az e-kereskedelmi trendeket (is), hiszen a legnagyobb magyar online kutatócégként szakmai kötelességünk ezt a területet (is) mérni. Éveken keresztül néztük,

A piackutatás 2024-es trendjei

A piackutatás 2024-es trendjei

Piackutatás 2024. Mega-, és mikrotrendek, szakértői beszélgetés Falus Tamással és Géczi Tamással a piackutatás jelenéről és jövőjéről az NRC friss podcastjében.

de_DEDE