Research on housing savings banks 2023

2018 őszén egy csapásra megszüntették a lakástakarékpénztári befizetések utáni állami támogatást, ami kutatásaink szerint a termék fő vonzereje volt, gyakorlatilag az biztosította, hogy egyáltalán volt a betéti résznek hozama, míg a hiteloldali termék igénybe vétele egyáltalán nem volt általános.

A Digi@Bank Monitor kutatásunk alapján ez egy kifejezetten népszerű termék volt, a lakáscélú megtakarítás pedig valós, kitapintható igénye a magyar lakosságnak. 2018 végén 10% mondta azt, hogy nyitna LTP-t a közeljövőben, ha kedvező ajánlattal találkozna.

A 2018-as változás után a Fundamenta termékfejlesztéseket végzett, míg a többi szereplő lényegében leállította piaci aktivitását. 2023-ra azonban mind az OTP, mind az Erste visszajött a piacra, “kamatbónusz”,”prémium” bevezetésével igazodva a korábbi állami támogatásos konstrukció logikájához. A piac ébredezik?

2023. júliusában megvizsgáltuk pár kérdés erejéig, mi van most a fejekben az LTP kapcsán. A lakosság is ébredezik? Vagy el sem aludt?

1000 fős, 18-65 évesre reprezentatív online mintán végeztük a kutatást 2023. júliusában

Ha érdekelnek a részletek, akkor keresd Molnár Zoltán (zoltan.molnar@nrc.hu).

Facebook
Twitter
LinkedIn

Download free report

b8b54b64-e16b-4b96-aa53-b0d50b2a32ba

Articles on similar topics

Browse the NRC downloadable infographics, use the data you find, but please always refer to us.
Let's talk!

Write or call me and I will answer your questions

We can help you make market research a quick return on your investment!
Molnár Zoltán további cikkei
Is age just a number?

Is age just a number?

Annyi mindentől függhetne az, hogy miként látjuk a következő tíz évünket, mennyire látjuk felfelé vagy lefelé menő irányba menni az életünket. Mégis, a jelenlegi

en_USEN