Usabilité du site web / de l'application

A honlap/applikáció usability teszt egy olyan folyamat, amelynek során a felhasználók interakcióba lépnek egy rendszerrel (pl. weboldal vagy alkalmazás) annak érdekében, hogy megértsék, mennyire egyszerű és intuitív a rendszer használata. Ez a tesztelési módszer felfedi a felhasználói élmény problémáit, és segít a vállalatoknak optimalizálni termékeiket a felhasználói élmény javítása érdekében.
Usability tesztet akkor érdemes készíteni, amikor egy vállalat új weboldalt vagy alkalmazást fejleszt, vagy a meglévő rendszer felhasználói élményét szeretné javítani. A tesztelés folyamatosan, a tervezési fázistól a bevezetésen át a termék életciklusának végéig tart.
  • Használhatóság: Mennyire könnyű a felhasználóknak megtanulniuk és használniuk a rendszert?
  • Hatékonyság: Milyen gyorsan tudják a felhasználók elvégezni a kívánt feladatokat?
  • Hibák: Milyen hibákba ütköznek a felhasználók, és hogyan kezelik ezeket?
  • Elégedettség: Mennyire elégedettek a felhasználók a rendszerrel?
  • Feladat alapú tesztelés: A felhasználók egy sor specifikus feladatot hajtanak végre, miközben a tesztelő megfigyeli és jegyzetel.
  • Think aloud interjúk: A felhasználók hangosan közlik gondolataikat, érzéseiket és döntéseiket a feladatok elvégzése közben.
  • Szemkövetés (Eye tracking): A szemmozgások elemzése segít megérteni, hogy a felhasználók milyen sorrendben és milyen gyakran tekintenek a különböző elemekre.
Például egy e-kereskedelmi vállalat észrevette, hogy a felhasználók gyakran lemondják a vásárlást a fizetési folyamat közben. A vállalat elvégezte a honlap usability tesztet, amely felfedte, hogy a fizetési oldal túl bonyolult és nem intuitív volt a felhasználók számára. Az eredmények alapján a vállalat átalakította a fizetési oldalt, megkönnyítve a felhasználók számára a vásárlási folyamat befejezését.
A honlap/applikáció usability teszt segít a vállalatoknak megérteni, hogyan használják a felhasználók a rendszert, és hol találkoznak problémákkal. A tesztelés eredményei alapján a vállalatok képesek javítani termékeik felhasználói élményét, ami hozzájárulhat a felhasználói elégedettség növeléséhez, az elutasítási arány csökkentéséhez és az átalakítási arány növeléséhez.
Honlap / applikáció usability teszt

Demande de devis

Contactez-nous en toute confiance

Demande de devis

Derniers articles

fr_FRFR