EZ A REKLÁMFILM MINDEN KOROSZTÁLYNAK TETSZETT

Spotlight reklámteszt az NRC-től videós elemzéssel

A Locomotiv GT 1975-ös albumán megjelent és mindenki által ismert és szeretett „Neked írom a dalt’ című szám a Zwack Unicumnak készített reklámfilmben is kiválóan szerepelt. A megbízó egyik kimondott célja az volt, hogy egy olyan reklámfilmben hívja fel a figyelmet a márkára, amely egy dalban tud generációkat összekötni és ez a dal jó választás volt.

Az NRC Spotlight plusz reklámkutatásához készült adatvizualizációs összefoglaló is megmutatta, hogy mind a 18-43 évesek, mind az idősebb generáció felfigyelt a reklám zenéjére és egyértelműen felfelé indította el a reklámindex tetszési görbéjét. A 44 év feletti generáció estében a hangulatos archív koncertképek tovább növelték a tetszési indexet, míg a fiatalok tetszési indexe nagyjából változatlan maradt.

A házibuli borgőzös hangulata minden generáció esetében egyértelműen lehúzza a tetszési indexet, amely ezután a rész után folyamatos emelkedést produkál, amelynek csúcspontja Presser Gábor megjelenése és szájharmónikás csatlakozása az utcazenészhez.

A dal végén jelenik meg a márka, a jól ismert Unicumos üveggel, amely képi elem ugyan lejjebb viszi a tetszési indexet, azonban ez még így is magasnak tekinthető, hiszen az átlagos NRC Spotlight Benchmark 58-as tetszési indexéhez képest ez a szpot 70 pontot ért el.

A „Zwack Unicum: Neked írom a dalt” reklámfilm márkához való illeszkedése: 56, amely ugyan alatta maradt a Spotlight 63-as átlagának, azonban ez elsősorban annak köszönhető, hogy a nézők csak a legvégén jöttek rá, hogy kinek a hirdetését látják.

Összességében megállapítható, hogy a Zwacknak és a reklám készítőinek sikerült megint egy igazi ’unicum’-ot készíteni ezzel a hirdetéssel, amely generációkat köt össze, tetszésben messze felülmúlja az NRC Spotlight iparági átlagát és amelynek egy kicsit több márkázás még jobbat tett volna.  

A reklámfilm egyes elemeinek megítélése

Gratulálunk a Zwack Unicumnak, a reklám készítőinek és természetesen Presser Gábornak és dalának, amely még most is nekünk szól.  

Klenovszki János és Sági Ferenc

További információ az NRC Spotlight Plus reklámtesztekről »»

[/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”top0 bottom0″][vc_column width=”1/1″ el_class=”centered bottom0 top0″][background_block bgcolor=”#f2f2f2″ opacity=”1.0″ contentcolorclass=”dark-on-light” parallax=”disabled” parspeed=”8″ ptop=”0″ btwidth=”0″ btcolor=”#44576a” bbwidth=”0″ bbcolor=”#44576a”][/vc_column][/vc_row]

[vc_row el_class=”bottom0 top30″][vc_column width=”2/3″ el_class=”top0 bottom0″][vc_column_text el_class=”bottom0″]

Segíthetek? Részletes információért forduljon hozzám!

[/vc_column_text][vc_row_inner el_class=”bottom0 top0″][vc_column_inner width=”1/3″ el_class=”top20 bottom0 centered”][vc_single_image image=”10143″ alignment=”center” img_link_target=”_self” img_size=”full” el_class=”bottom0 top0″][vc_column_text el_class=”top0 bottom0″]

ügyvezető igazgató

[/vc_column_text][bs_button url=”mailto:janos.klenovszki@nrc.hu” class=”primary” size=”normal” target=”_self” extra_class=”bottom0 top20 centered”]E-mail üzenet írása[/bs_button][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”2/3″ el_class=”top30 bttom0″][highlightbox]„Közel 20 éve dolgozom a piackutatás területén, az ország első online kutatócégének vezetőjeként pedig 15 éve hiszek abban, hogy a modern technológiák bevezetésével, az innovatív megoldásokkal és professzionális kutató csapattal érhetjük el azt, hogy megbízható, problémaspecifikus adatokat szállíthassunk megbízóinknak. Tanácsadó cégként pedig fontosnak tartjuk, hogy ne csak számokat tudjuk nyújtani ügyfeleinknek, hanem javaslatokat, ötleteket is. Módszertani és innovatív megoldásokkal kapcsolatos kérdésekben forduljon hozzám bizalommal!”[/highlightbox][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][vc_column width=”1/3″ el_class=”textaligncenter top0 bottom20″][vc_column_text el_class=”top0″][ninja_form id=29][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[vc_row el_class=”bottom0 top0″][vc_column width=”1/1″ el_class=”bottom0 top0″][background_block bgcolor=”#ffffff” opacity=”1.0″ contentcolorclass=”dark-on-light” parallax=”disabled” parspeed=”8″ ptop=”0″ btwidth=”0″ btcolor=”#44576a” bbwidth=”0″ bbcolor=”#44576a” el_class=”bottom0, top0″][vc_column_text el_class=”top10 bottom0″]

magyar-telekombkksanoma-mediabonbonettimindsharecofidisboiron

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Facebook
Twitter
LinkedIn

Articles sur des sujets similaires

Parcourez les infographies téléchargeables du CNR, utilisez les données que vous trouvez, mais faites toujours référence à nous.
Parlons-en !

Ecrivez-moi ou appelez-moi et je répondrai à vos questions.

Nous pouvons vous aider à faire de l'étude de marché un retour sur investissement rapide !
Plus d'articles par János Klenovszki
Új kollégát keresünk: piackutatási projektkoordinátor, online kérdőívszerkesztő

Adatelemző, piackutató

Magyarország legnagyobb online piackutató cége, az NRC keresi piackutató, adatelemző kollégáját!  Munkakörhöz tartozó feladatok: Akkor jelentkezz, ha  Előnyt jelent: És mit kínálunk cserébe?  Céginformáció:

A piackutatás 2024-es trendjei

A piackutatás 2024-es trendjei

Piackutatás 2024. Mega-, és mikrotrendek, szakértői beszélgetés Falus Tamással és Géczi Tamással a piackutatás jelenéről és jövőjéről az NRC friss podcastjében.

fr_FRFR