×
21
jún

Fenntarthatósági vállalás a reklámpiac szereplői részéről

Milyen információkkal támogatja ezt az NRC?

A múlt héten hivatalosan is elfogadták a Green Pledge – et, amely egy környezetvédelmi és fenntarthatósági vállalás a reklámpiaci szereplők részéről. A vállalást az Önszabályozó Reklám Tesület (ÖRT), a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) és a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ) hívta életre. A Green Pledge tartalmazza egyebek mellett, hogy a reklámok készítésénél figyelnek az ökológiai lábnyom minimalizálására. Ezen felül a reklám tervezésénél, kivitelezésénél kiemelten figyelnek a természetes környezetre, a reklámban nem mutatnak be a természetes erőforrások indokolatlan pazarlását tartalmazó képi elemet.

A helyszínen kiadott közlemény szerint a szakmai szervezetek csatlakozásra hívják a reklámkészítésben részt vevő cégeket, reklámozókat, az ügynökségeket és a médiát.  

“Sütő Ágnes, az MMSZ alelnöke elmondta, a kezdeményezéssel olyan dinamikusan alkalmazott minősítést akarnak bevezetni, amely a fogyasztóknak és az üzleti élet szereplőinek is jelzi, hogy az adott cég tevékenyége zöld irányba mutat. Bándi Gyula, zöld ombudsman, az alapvető jogok biztosa úgy vélte, az ilyen jellegű önkéntes vállalások, önszabályozási döntések rendkívül hatékonyak lehetnek és egyúttal jelezte, örül ennek a kezdeményezésnek.”  

NRC Fenntarthatósági kutatás eredményei

Fenntarhatóság kutatás

NRC Fenntarthatóság Tracking

 

Az NRC 2021 év elején indított Fenntarthatóság trackingje segít eligazodni a „fenntarthatóság világában”.  Jelenleg is több cég ezalapján tájékozódik. A trackingnek eddig három hulláma áll rendelkezésre és a negyedik hullám ősszel indul. Ez utóbbira még van lehetőség becsatlakozni olyan kérdésekkel, amelyek kizárólag a megrendelő speciális kérdései.

További információt Szücs Szilvi Ügyfélkapcsolati Igazgatónktól kérhet. vagy +36 30 456 34 26  

 

NRC Fenntarthatósági Tracking

Bár sokak számára a fenntarthatóság egyenértékű a környezetvédelemmel, a fogalom nem korlátozható csupán a környezeti problémákra. A gyakorlatban a fenntartható jövő csak a gazdasági, a társadalmi és a környezeti érdekek harmonizálásával valósítható meg. A 18-65 éves lakosság körében végzett felmérés alapkérdőívében elsőként körbejárjuk a fenntarthatóságot érintő általános kérdéseket, mint például az újrahasznosítás, és az ezzel kapcsolatos ismeretek, attitűdök.

NRC Fenntarthatóság tracking

NRC Fenntarthatóság Tracking 2022

További részletek: https://nrc.hu/fenntarthatosagi-tracking-sustainability/

Digital Hungary: https://www.digitalhungary.hu/marketing/A-kornyezetre-is-figyelni-kell-a-reklampiaci-szereploknek/16460/


ONLINE KUTATÁST, ÁRAJÁNLATOT SZERETNE? VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT ÉS MINDEN KÉRDÉSÉRE ÖRÖMMEL VÁLASZOLUNK!

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap