×
31
jan

EZ A REKLÁMFILM MINDEN KOROSZTÁLYNAK TETSZETT

Spotlight reklámteszt az NRC-től videós elemzéssel

A Locomotiv GT 1975-ös albumán megjelent és mindenki által ismert és szeretett „Neked írom a dalt’ című szám a Zwack Unicumnak készített reklámfilmben is kiválóan szerepelt. A megbízó egyik kimondott célja az volt, hogy egy olyan reklámfilmben hívja fel a figyelmet a márkára, amely egy dalban tud generációkat összekötni és ez a dal jó választás volt.

Az NRC Spotlight plusz reklámkutatásához készült adatvizualizációs összefoglaló is megmutatta, hogy mind a 18-43 évesek, mind az idősebb generáció felfigyelt a reklám zenéjére és egyértelműen felfelé indította el a reklámindex tetszési görbéjét. A 44 év feletti generáció estében a hangulatos archív koncertképek tovább növelték a tetszési indexet, míg a fiatalok tetszési indexe nagyjából változatlan maradt.

A házibuli borgőzös hangulata minden generáció esetében egyértelműen lehúzza a tetszési indexet, amely ezután a rész után folyamatos emelkedést produkál, amelynek csúcspontja Presser Gábor megjelenése és szájharmónikás csatlakozása az utcazenészhez.

A dal végén jelenik meg a márka, a jól ismert Unicumos üveggel, amely képi elem ugyan lejjebb viszi a tetszési indexet, azonban ez még így is magasnak tekinthető, hiszen az átlagos NRC Spotlight Benchmark 58-as tetszési indexéhez képest ez a szpot 70 pontot ért el.

A „Zwack Unicum: Neked írom a dalt” reklámfilm márkához való illeszkedése: 56, amely ugyan alatta maradt a Spotlight 63-as átlagának, azonban ez elsősorban annak köszönhető, hogy a nézők csak a legvégén jöttek rá, hogy kinek a hirdetését látják.

Összességében megállapítható, hogy a Zwacknak és a reklám készítőinek sikerült megint egy igazi ’unicum’-ot készíteni ezzel a hirdetéssel, amely generációkat köt össze, tetszésben messze felülmúlja az NRC Spotlight iparági átlagát és amelynek egy kicsit több márkázás még jobbat tett volna.  

A reklámfilm egyes elemeinek megítélése

Gratulálunk a Zwack Unicumnak, a reklám készítőinek és természetesen Presser Gábornak és dalának, amely még most is nekünk szól.  

Klenovszki János és Sági Ferenc

További információ az NRC Spotlight Plus reklámtesztekről »»

[/vc_column][/vc_row]

Segíthetek? Részletes információért forduljon hozzám!

ügyvezető igazgató

E-mail üzenet írása
“Közel 20 éve dolgozom a piackutatás területén, az ország első online kutatócégének vezetőjeként pedig 15 éve hiszek abban, hogy a modern technológiák bevezetésével, az innovatív megoldásokkal és professzionális kutató csapattal érhetjük el azt, hogy megbízható, problémaspecifikus adatokat szállíthassunk megbízóinknak. Tanácsadó cégként pedig fontosnak tartjuk, hogy ne csak számokat tudjuk nyújtani ügyfeleinknek, hanem javaslatokat, ötleteket is. Módszertani és innovatív megoldásokkal kapcsolatos kérdésekben forduljon hozzám bizalommal!”
magyar-telekombkksanoma-mediabonbonettimindsharecofidisboiron
Share via
Copy link
Powered by Social Snap