Omnibus

Az online omnibusz kutatás egy gyors és költséghatékony módszer, amely lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy specifikus, kevés kérdéseiket hozzáadják egy azonos mintán történő adatfelvételhez” kutatáshoz, amit több vállalat több témában végez. Ezt a módszert használják a vállalatok piaci trendek, termékismertség, fogyasztói vélemények és viselkedések, valamint versenytársak elemzésére.
Az online omnibusz kutatás akkor ideális, amikor a vállalatnak gyors és költséghatékony adatokra van szüksége specifikus kérdésekben, de nem szükséges egy teljes, önálló piackutatás elindítása.
Az online omnibusz kutatás választ ad a következőkre:
 • Piaci trendek: Mik a legújabb trendek a piacon, és hogyan alakulnak az idők folyamán?
 • Termékismertség: Mennyire ismerik a fogyasztók a vállalat termékeit?
 • Fogyasztói vélemények és viselkedés: Milyen attitűdök, szokások és viselkedések jellemeznek egy adott fogyasztói csoportot?
 • Versenytársak elemzése: Milyen stratégiákat és taktikákat alkalmaznak a versenytársak?
 • Korrelációs elemzés: Különböző változók közötti kapcsolatok megértésére.
 • Kötegelt elemzés (Cluster Analysis): A válaszadók hasonló csoportjainak azonosítására.
 • Kereszttáblázatok (Cross Tabulation): A válaszok közötti kapcsolatok feltárására.
 • ANOVA (Analysis of Variance): Csoportok közötti különbségek vizsgálatához.
 • Chi-Square Test: Kategorikus változók közötti kapcsolatok vizsgálatához.
 • Regressziós elemzés: Az ok-okozati kapcsolatok megértése és előrejelzése érdekében.
 • Az egyik globális élelmiszeripari vállalat például az NRC omnibusz kutatását használta, hogy felmérje az új termékük iránti piaci érdeklődést. Kérdéseiket hozzáadták az omnibusz felméréshez, amelyek a fogyasztói preferenciákra, az új termékük iránti potenciális keresletre és a fogyasztói vásárlási szokásokra összpontosítottak. Az eredmények segítettek a cégnek megérteni a piacukat, és információkat szolgáltattak a termék bevezetésének optimális időzítéséről és stratégiájáról.
Az online omnibusz kutatások rendkívül hasznosak a vállalatok számára, mert gyors és költséghatékony módon biztosítanak széles körű és releváns piaci adatokat, ráadásul havonta háromszor, előre megadott időpontban indulva tervezhető módja az információszerzésnek. Ez a módszer lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy több témában végezzenek kutatást anélkül, hogy egy teljes, önálló piackutatást kellene finanszírozniuk. Az eredmények segíthetnek a vállalatoknak a piaci trendek megértésében, a fogyasztói magatartások nyomon követésében, a termékismertség felmérésében, és a versenytársak elemzésében.

A piackutatásban az adatgyűjtés és elemzés gyorsasága, pontossága, valamint a költséghatékonyság kulcsfontosságú tényezők. Az NRC HyperX omnibusz kutatási platformja ezeket a kritikus elemeket helyezi előtérbe, innovatív megközelítéssel és a legújabb technológiai megoldások alkalmazásával. A gyors adatgyűjtés, a freQuest 4.4 reszponzív felület, az ügyfélélmény folyamatos fejlesztése, valamint a válaszadói bázis folyamatos bővítése és frissítése azt jelenti, hogy az NRC HyperX omnibusz nem csak gyors és hatékony, hanem mélyebb betekintést is nyújt a piaci trendekbe és fogyasztói magatartásba. Erről nem lehet lemaradni, hiszen havonta 3 alkalommal indul és a 4. napon már az adatok elemzése kezdődik.

Solicitud de presupuesto

Contacte con nosotros con confianza

Solicitud de presupuesto

Últimos artículos

es_ESES