Service Design

Service Design 

Az NRC Service Design (szolgáltatásfejlesztés) módszerét akkor érdemes használni, amikor a vállalatok pontosan szeretnének megérteni, hogy a felhasználók hogyan viszonyulnak egy adott szolgáltatáshoz vagy ügyfélutakhoz. Ez a módszer segít feltárni, hogy mely szolgáltatási aspektusokra fókuszálnak a felhasználók, milyen sorrendben, és hogyan élik meg az egyes érintkezési pontokat.
Az NRC Service Design (szolgáltatásfejlesztés) módszerét akkor érdemes választani, ha a vállalatok mélyebb megértést szeretnének szerezni a felhasználók élményéről és az ügyfélút elemeiről. Ez a módszer lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy lássák, mely szolgáltatási aspektusok vonják leginkább a felhasználók figyelmét, és mely területek igényelnek további fejlesztést.
 • Felhasználói élmény: Megmutatja, hogy a felhasználók mely szolgáltatási aspektusokat értékelik a leginkább.
 • Ügyfélút elemzése (Customer Journey): Feltárja az ügyfélút különböző szakaszait és azok hatásait a felhasználói élményre.
 • Érintkezési pontok: Azonosítja a kulcsfontosságú érintkezési pontokat és javaslatokat tesz a fejlesztésükre.
 • Design-vezérelt vállalati transzformáció: Az NRC módszere az emberi tényezőre összpontosít, beleértve a félelmeket, motivációt és az alkalmazkodást a változáshoz.
 • Emberközpontú üzleti stratégia: Az NRC segít a vállalatoknak a felhasználók igényeinek középpontba helyezésében az üzleti stratégiában, a szervezeti struktúrák összehangolása érdekében.
 • Felhasználói Interjúk: Mélyreható beszélgetések a felhasználókkal, hogy megértsük igényeiket és élményeiket.
 • Kvantiatív kutatások: Kvantitatív kutatási megoldásokat alkalmazunk, ahol reprezentatív adatfelvétel segítségével validáljuk az ügyfél és felhasználó javaslatokat és adatvezérleten készítjük el a perszónákat.
 • Journey Mapping: Az ügyfélút térképezése, hogy feltárjuk a felhasználói interakciók fontos pontjait.
 • Prototípusok és Tesztelés: A szolgáltatás különböző aspektusainak prototípusait teszteljük a felhasználókkal, hogy értékes visszajelzéseket szerezzünk.
 • Pain Point elemzés: Amely segítségével a vállalat megismeri az ügyfeli „fájdalompontjait” és adatvezérelt módon gyors megoldásokkal segítjük a vállalat fejlesztéseit.
 • Persona készítés: Piackutatás módszerekkel feltárjuk a teljes ügyfél és nem ügyfél célcsoportot és a kvantitatív kutatás adatbázisán készítjük el a perszóna szegmentációnkat, így projektálva és validálva az eredményeket.
Par exemple, une grande entreprise de télécommunications a utilisé la recherche quantitative ad hoc en ligne pour collecter des données avant de lancer un nouveau service. Les résultats ont montré les caractéristiques et les fonctions que le marché cible apprécierait le plus dans le service prévu. L'entreprise a utilisé les résultats pour modifier la conception du produit et la stratégie de lancement, ce qui a permis de lancer le service avec plus de succès.
Például egy bank az NRC Service Design módszert használhatja ügyfélélményének és digitális banki szolgáltatásainak javítására. A bank megbízhatja az NRC-t, hogy elemezze az ügyfelek interakcióit az online banki platformon, az ATM-eken és a fiókbeli tranzakciókon keresztül. Az elemzés során az NRC kiemelheti azokat a területeket és célcsoportokat, ahol az ügyfelek nehézségekbe ütköznek vagy ahol a folyamatok nem hatékonyak. Az NRC javaslatokat tehet a digitális interfészek, a tranzakciós folyamatok és az ügyfélkapcsolati csatornák fejlesztésére, hogy javuljon az ügyfélutak egyszerűsége és élménye. A kapott eredményeket a megbízó szakembereivel közösen egy folyamatfejlesztési workshopon feldolgozzák és olyan a vállalati folyamatokba könnyen és gyorsan megvalósítható megoldásokat dolgoznak, ki, amely javítja a dolgozó folyamatokat és így nagy hatással van az ügyfélélményre is.
Az NRC piackutatási módszereket alkalmaz a Service Design folyamatokban, így biztosítva, hogy a fejlesztések megbízható és érvényes kutatási adatokon alapuljanak. Ezáltal az NRC adatvezérelt megközelítéssel segíti az ügyfeleket a fejlesztések sikeres kivitelezésében és a vállalati folyamatokba való integrálásában. Az NRC módszertana lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy pontosan megértsék a felhasználók igényeit és reakcióit a különböző szolgáltatási aspektusokra, biztosítva ezzel a fejlesztési folyamatok sikerességét.

Demande de devis

Contactez-nous en toute confiance

Demande de devis

Derniers articles

Új kollégát keresünk: piackutatási projektkoordinátor, online kérdőívszerkesztő

Piackutató

Magyarország legnagyobb online piackutató cége, az NRC keresi piackutató, elemző kollégáját!  Munkakörhöz tartozó feladatok: Akkor jelentkezz, ha  És mit kínálunk cserébe?  Ha magadra ismertél az

Az e-kereskedelem trendjei - 2024

Az e-kereskedelem trendjei – 2024

Az NRC-nél évtizedes távlatban látjuk az e-kereskedelmi trendeket (is), hiszen a legnagyobb magyar online kutatócégként szakmai kötelességünk ezt a területet (is) mérni. Éveken keresztül néztük,

fr_FRFR