Service Design

Service Design 

Az NRC Service Design (szolgáltatásfejlesztés) módszerét akkor érdemes használni, amikor a vállalatok pontosan szeretnének megérteni, hogy a felhasználók hogyan viszonyulnak egy adott szolgáltatáshoz vagy ügyfélutakhoz. Ez a módszer segít feltárni, hogy mely szolgáltatási aspektusokra fókuszálnak a felhasználók, milyen sorrendben, és hogyan élik meg az egyes érintkezési pontokat.
Az NRC Service Design (szolgáltatásfejlesztés) módszerét akkor érdemes választani, ha a vállalatok mélyebb megértést szeretnének szerezni a felhasználók élményéről és az ügyfélút elemeiről. Ez a módszer lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy lássák, mely szolgáltatási aspektusok vonják leginkább a felhasználók figyelmét, és mely területek igényelnek további fejlesztést.
 • Felhasználói élmény: Megmutatja, hogy a felhasználók mely szolgáltatási aspektusokat értékelik a leginkább.
 • Ügyfélút elemzése (Customer Journey): Feltárja az ügyfélút különböző szakaszait és azok hatásait a felhasználói élményre.
 • Érintkezési pontok: Azonosítja a kulcsfontosságú érintkezési pontokat és javaslatokat tesz a fejlesztésükre.
 • Design-vezérelt vállalati transzformáció: Az NRC módszere az emberi tényezőre összpontosít, beleértve a félelmeket, motivációt és az alkalmazkodást a változáshoz.
 • Emberközpontú üzleti stratégia: Az NRC segít a vállalatoknak a felhasználók igényeinek középpontba helyezésében az üzleti stratégiában, a szervezeti struktúrák összehangolása érdekében.
 • Felhasználói Interjúk: Mélyreható beszélgetések a felhasználókkal, hogy megértsük igényeiket és élményeiket.
 • Kvantiatív kutatások: Kvantitatív kutatási megoldásokat alkalmazunk, ahol reprezentatív adatfelvétel segítségével validáljuk az ügyfél és felhasználó javaslatokat és adatvezérleten készítjük el a perszónákat.
 • Journey Mapping: Az ügyfélút térképezése, hogy feltárjuk a felhasználói interakciók fontos pontjait.
 • Prototípusok és Tesztelés: A szolgáltatás különböző aspektusainak prototípusait teszteljük a felhasználókkal, hogy értékes visszajelzéseket szerezzünk.
 • Pain Point elemzés: Amely segítségével a vállalat megismeri az ügyfeli „fájdalompontjait” és adatvezérelt módon gyors megoldásokkal segítjük a vállalat fejlesztéseit.
 • Persona készítés: Piackutatás módszerekkel feltárjuk a teljes ügyfél és nem ügyfél célcsoportot és a kvantitatív kutatás adatbázisán készítjük el a perszóna szegmentációnkat, így projektálva és validálva az eredményeket.
Egy nagy telekommunikációs cég például az ad-hoc online kvantitatív kutatás segítségével gyűjtött adatokat egy új szolgáltatás bevezetése előtt. Az eredményekből megtudta, hogy a célpiac milyen funkciókat és jellemzőket értékelne a leginkább a tervezett szolgáltatásban. Az eredményeket felhasználva a cég módosított a termék kialakításán és bevezetési stratégiáján, így a szolgáltatás nagyobb sikerrel került a piacra.
Például egy bank az NRC Service Design módszert használhatja ügyfélélményének és digitális banki szolgáltatásainak javítására. A bank megbízhatja az NRC-t, hogy elemezze az ügyfelek interakcióit az online banki platformon, az ATM-eken és a fiókbeli tranzakciókon keresztül. Az elemzés során az NRC kiemelheti azokat a területeket és célcsoportokat, ahol az ügyfelek nehézségekbe ütköznek vagy ahol a folyamatok nem hatékonyak. Az NRC javaslatokat tehet a digitális interfészek, a tranzakciós folyamatok és az ügyfélkapcsolati csatornák fejlesztésére, hogy javuljon az ügyfélutak egyszerűsége és élménye. A kapott eredményeket a megbízó szakembereivel közösen egy folyamatfejlesztési workshopon feldolgozzák és olyan a vállalati folyamatokba könnyen és gyorsan megvalósítható megoldásokat dolgoznak, ki, amely javítja a dolgozó folyamatokat és így nagy hatással van az ügyfélélményre is.
Az NRC piackutatási módszereket alkalmaz a Service Design folyamatokban, így biztosítva, hogy a fejlesztések megbízható és érvényes kutatási adatokon alapuljanak. Ezáltal az NRC adatvezérelt megközelítéssel segíti az ügyfeleket a fejlesztések sikeres kivitelezésében és a vállalati folyamatokba való integrálásában. Az NRC módszertana lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy pontosan megértsék a felhasználók igényeit és reakcióit a különböző szolgáltatási aspektusokra, biztosítva ezzel a fejlesztési folyamatok sikerességét.

Anfrage für ein Angebot

Kontaktieren Sie uns mit Vertrauen

Anfrage für ein Angebot

Letzte Artikel

de_DEDE