Tracking kutatások

Tracking

Az online, tracking vagy idősoros kutatás egy statisztikai technika, amely sorozatban rögzíti az adatokat időben, hogy elemezze a tendenciákat, ciklusokat és más változásokat az idő múlásával. A vállalatok ezt a módszert használják annak megértésére, hogy a fogyasztói magatartás, a piaci trendek vagy egyéb gazdasági mutatók hogyan változnak az idő múlásával.
Az online idősoros kutatást akkor érdemes alkalmazni, ha a vállalatoknak hosszabb időszakra vonatkozóan kell megérteniük a trendeket, ciklusokat és szezonalitást. Ez különösen hasznos az üzleti tervezésben, stratégiai döntéshozatalban és előrejelzések készítésében.
 • Trendek: Milyen irányba halad a vizsgált jelenség hosszú távon?
 • Ciklusok: Vannak-e ismétlődő mintázatok a vizsgált idősorban?
 • Szezonalitás: Hogyan befolyásolják a szezonális tényezők a vizsgált jelenséget?
 • Előrejelzések: Milyen változások várhatóak a jövőben az adatok alapján?
 • Trendelemzés: Meghatározza a vizsgált jelenség hosszú távú irányát.
 • Ciklus analízis: Megvizsgálja az ismétlődő mintázatokat az adatsorban.
 • Szezonális elemzés: Elemezze a szezonalitást és annak hatását a vizsgált jelenségre.
 • Idősoros előrejelzések: Felhasználja az eddigi adatokat a jövőbeli trendek és minták előrejelzésére.
 • Deszriptív statisztika: Leírja az adatsor alapvető jellemzőit.
 • Autokorrelációs függvény: Elemzi az adatok korrelációját saját magukkal különböző időeltolódásoknál.
 • Idősoros modellezés: Lehetővé teszi a változások modellezését és a jövőbeli trendek előrejelzését.
Egy vezető távközlési cég például az NRC-t bízta meg a havi ügyfélelégedettség mérésére. Az online idősoros kutatás segítségével a cég képes volt nyomon követni a ügyfélelégedettséget az idő folyamán, és azonosítani azokat a periódusokat, amikor a elégedettségi szint csökkent. Az eredmények elemzése után a cég módosította a szolgáltatásait, hogy jobban kielégítse az ügyfelek igényeit. Az új stratégia bevezetése után a cég nyomon követte az ügyfélelégedettségi mutatók változásait, és a kutatás segítségével megerősítette, hogy a változtatások javítottak az ügyfélelégedettségen.

Az online idősoros kutatások rendkívül hasznosak a vállalatok számára, mert lehetővé teszik számukra, hogy meghozzák a leginformatívabb döntéseket. Ez azért lehetséges, mert az idősoros adatok segítségével a vállalatok képesek trendeket azonosítani, előrejelzéseket készíteni és megérteni a szezonalitás hatásait. Ezzel megalapozottabb, adatvezérelt döntéseket hozhatnak, ami hosszú távon növeli a vállalatok hatékonyságát és versenyképességét.

Request for quotation

Contact us with confidence

Request for quotation

Latest articles

Új kollégát keresünk: piackutatási projektkoordinátor, online kérdőívszerkesztő

Piackutató

Magyarország legnagyobb online piackutató cége, az NRC keresi piackutató, elemző kollégáját!  Munkakörhöz tartozó feladatok: Akkor jelentkezz, ha  És mit kínálunk cserébe?  Ha magadra ismertél az

Az e-kereskedelem trendjei - 2024

Az e-kereskedelem trendjei – 2024

Az NRC-nél évtizedes távlatban látjuk az e-kereskedelmi trendeket (is), hiszen a legnagyobb magyar online kutatócégként szakmai kötelességünk ezt a területet (is) mérni. Éveken keresztül néztük,

en_USEN