Recherche sur les caisses d'épargne-logement 2023

2018 őszén egy csapásra megszüntették a lakástakarékpénztári befizetések utáni állami támogatást, ami kutatásaink szerint a termék fő vonzereje volt, gyakorlatilag az biztosította, hogy egyáltalán volt a betéti résznek hozama, míg a hiteloldali termék igénybe vétele egyáltalán nem volt általános.

A Digi@Bank Monitor kutatásunk alapján ez egy kifejezetten népszerű termék volt, a lakáscélú megtakarítás pedig valós, kitapintható igénye a magyar lakosságnak. 2018 végén 10% mondta azt, hogy nyitna LTP-t a közeljövőben, ha kedvező ajánlattal találkozna.

A 2018-as változás után a Fundamenta termékfejlesztéseket végzett, míg a többi szereplő lényegében leállította piaci aktivitását. 2023-ra azonban mind az OTP, mind az Erste visszajött a piacra, “kamatbónusz”,”prémium” bevezetésével igazodva a korábbi állami támogatásos konstrukció logikájához. A piac ébredezik?

2023. júliusában megvizsgáltuk pár kérdés erejéig, mi van most a fejekben az LTP kapcsán. A lakosság is ébredezik? Vagy el sem aludt?

1000 fős, 18-65 évesre reprezentatív online mintán végeztük a kutatást 2023. júliusában

Ha érdekelnek a részletek, akkor keresd Molnár Zoltán (zoltan.molnar@nrc.hu).

Facebook
Twitter
LinkedIn

Télécharger le rapport gratuit

b8b54b64-e16b-4b96-aa53-b0d50b2a32ba

Articles sur des sujets similaires

Parcourez les infographies téléchargeables du CNR, utilisez les données que vous trouvez, mais faites toujours référence à nous.
Parlons-en !

Ecrivez-moi ou appelez-moi et je répondrai à vos questions.

Nous pouvons vous aider à faire de l'étude de marché un retour sur investissement rapide !
Molnár Zoltán további cikkei
L'âge n'est-il qu'un chiffre ?

L'âge n'est-il qu'un chiffre ?

Annyi mindentől függhetne az, hogy miként látjuk a következő tíz évünket, mennyire látjuk felfelé vagy lefelé menő irányba menni az életünket. Mégis, a jelenlegi

fr_FRFR