Ügyfélszolgálat

Az ügyfélszolgálat-kutatás olyan folyamat, amely során a vállalatok meghatározzák az ügyfélszolgálati tevékenységeik hatékonyságát. Ez magában foglalja az ügyfélelégedettség, az ügyféltapasztalatok és az ügyfélszolgálati folyamatok mérését és elemzését.
Az ügyfélszolgálat-kutatást akkor érdemes elvégezni, amikor a vállalatoknak értékelniük kell ügyfélszolgálati tevékenységeik hatékonyságát, vagy amikor változtatni szeretnének az ügyfélszolgálati folyamataikon. Ez lehet például egy új ügyfélszolgálati stratégia bevezetésekor, vagy akkor, amikor a vállalat észleli, hogy a jelenlegi ügyfélszolgálati tevékenységei nem hozzák a várt eredményeket.
  • Ügyfélelégedettség: Mennyire elégedettek az ügyfelek az ügyfélszolgálattal?
  • Ügyfélpanaszok kezelése: Hogyan kezeli a vállalat az ügyfélpanaszokat, és milyen hatékonysággal?
  • Ügyfélszolgálati folyamatok: Milyen hatékonysággal működnek az ügyfélszolgálati folyamatok és milyen területeken szükséges fejlesztés?
  • Trendelemzés: Az ügyfélszolgálati adatok időbeni változásának nyomon követése.
  • Összehasonlító elemzés: Különböző ügyfélszolgálati csatornák vagy időszakok közötti összehasonlítás.
  • Korrelációs elemzés: Megmutatja, hogy milyen mértékben függ össze két változó, például az ügyfélelégedettség és az ügyfélszolgálat minősége.
  • ANOVA (analízis a variancia): Lehetővé teszi különböző csoportok (pl. különböző ügyfélszolgálati csatornák) ügyfélelégedettségének összehasonlítását, hogy megtudjuk, van-e statisztikailag jelentős különbség közöttük.
Egy vállalat például, amelynek online és telefonos ügyfélszolgálata van, elvégezhet egy ügyfélszolgálat-kutatást, hogy megértse, melyik csatorna hozza a legjobb ügyfélelégedettségi eredményeket. Az eredmények alapján, ha például az online csatorna mutatja a legmagasabb ügyfélelégedettséget, a vállalat úgy dönthet, hogy nagyobb erőforrásokat fordít az online ügyfélszolgálat fejlesztésére és promóciójára.
Az ügyfélszolgálat kutatás segít a vállalatoknak jobban megérteni az ügyfélelégedettséget, az ügyféltapasztalatokat és az ügyfélszolgálat hatékonyságát. Az eredmények segíthetnek a vállalatoknak fejleszteni ügyfélszolgálati stratégiáikat, javítani ügyfélszolgálati folyamataikat és végül növelni az ügyfél elégedettséget és hűséget, ami hosszú távon a vállalat sikeréhez vezethet.

Ajánlatkérés

Keressen minket bizalommal

Ajánlatkérés

Legújabb cikkek

Új kollégát keresünk: piackutatási projektkoordinátor, online kérdőívszerkesztő

Piackutató

Magyarország legnagyobb online piackutató cége, az NRC keresi piackutató, elemző kollégáját!  Munkakörhöz tartozó feladatok: Akkor jelentkezz, ha  És mit kínálunk cserébe?  Ha magadra ismertél az

Az e-kereskedelem trendjei - 2024

Az e-kereskedelem trendjei – 2024

Az NRC-nél évtizedes távlatban látjuk az e-kereskedelmi trendeket (is), hiszen a legnagyobb magyar online kutatócégként szakmai kötelességünk ezt a területet (is) mérni. Éveken keresztül néztük,

A piackutatás 2024-es trendjei

A piackutatás 2024-es trendjei

Piackutatás 2024. Mega-, és mikrotrendek, szakértői beszélgetés Falus Tamással és Géczi Tamással a piackutatás jelenéről és jövőjéről az NRC friss podcastjében.

hu_HUHU