Ügyfélelégedettség

Az ügyfélelégedettség kutatás módszere fontos szerepet játszik egy vállalat életében, mivel ez segíti a vállalatot abban, hogy megértsék ügyfeleik szükségleteit és elvárásait, és mérjék termékeik, szolgáltatásaik és ügyfélkiszolgálásuk hatékonyságát. Ezen kívül ez a módszer lehetővé teszi a vállalat számára, hogy azonosítsák a problémákat és javítási területeket, és döntéseket hozzanak a termékfejlesztésről, az ügyfélszolgálatról és a marketingstratégiáról.
Az ügyfélelégedettség módszerét akkor érdemes alkalmazni, amikor a vállalatnak információra van szüksége ügyfelei élményeiről, igényeiről és visszajelzéseiről. Ez lehet akkor, amikor új terméket vagy szolgáltatást vezetnek be, változtatásokat hajtanak végre meglévő termékeken vagy szolgáltatásokon, vagy egyszerűen csak folyamatosan monitorozzák az ügyfélelégedettséget a vállalat teljesítményének javítása érdekében.
  • Elégedettség: Mennyire elégedettek az ügyfelek a vállalat termékeivel és szolgáltatásaival?
  • Problémák és kihívások: Milyen problémákat és kihívásokat tapasztalnak az ügyfelek a termékekkel vagy szolgáltatásokkal kapcsolatban?
  • Javítási területek: Melyek azok a területek, amelyek fejlesztésre szorulnak a vállalat termékeiben, szolgáltatásaiban vagy ügyfélkiszolgálásában?
  • Ügyfélhűség: Mennyire valószínű, hogy az ügyfelek továbbra is a vállalat termékeit vagy szolgáltatásait választják, illetve ajánlják másoknak?
  • Kereszt-táblázat elemzés: Ez a módszer lehetővé teszi a különböző változók közötti összefüggések felfedezését, és segít azonosítani, hogy mely tényezők játszanak szerepet az ügyfélelégedettségben.
  • Korrelációs analízis: A korrelációs analízis segít azonosítani, hogy mely változók állnak szoros kapcsolatban az ügyfélelégedettséggel.
  • Regressziós analízis: Ez a módszer lehetővé teszi a változók közötti kapcsolatok vizsgálatát, és segít meghatározni, hogy mely tényezők járulnak hozzá leginkább az ügyfélelégedettséghez.
  • Faktoranalízis: A faktoranalízis lehetővé teszi az adatok csökkentését és a legfontosabb tényezők azonosítását az ügyfélelégedettségben.

Egy közepes méretű bank szeretné növelni ügyfélelégedettség és megérteni, miért választják az ügyfelek a versenytársakat. Ennek érdekében elindít egy ügyfélelégedettség-kutatást, amelyben kérdéseket tesz fel a szolgáltatások minőségéről, az ügyfélszolgálatról, az árazásról, a bankfiókok helyszíneiről és óráiról, valamint az online és mobil banki élményről.

A kutatás eredményeként a bank megállapítja, hogy az ügyfelek elégedettek a személyes szolgáltatásokkal és az ügyfélszolgálattal, de sokan panaszkodnak a mobilbanki alkalmazás használhatóságára. Ezenkívül az ügyfelek úgy érzik, hogy a versenytársak jobb ár-érték arányt kínálnak. Ezek alapján a bank döntést hoz a mobilbanki alkalmazás fejlesztéséről és az árazási stratégia felülvizsgálatáról.

Az ügyfélelégedettség-kutatás eredményei alapján a vállalat jobban megértheti ügyfelei igényeit és elvárásait, és jobban tud reagálni azokra. Ezáltal növelheti az ügyfélelégedettséget és a hűséget, ami hosszú távon a vállalat sikeréhez vezethet. Az ügyfélelégedettség-kutatás módszere segíthet továbbá azonosítani azokat a területeket, ahol a vállalat versenyelőnyt szerezhet, és segíthet a vállalatnak abban, hogy hatékonyan allokálja erőforrásait és befektetéseit. Ez a módszer nem csak a termékek és szolgáltatások minőségének javítására használható, hanem az ügyfélkiszolgálás, az árazás, a marketing és a márkaépítés területén is.

Ajánlatkérés

Keressen minket bizalommal

Ajánlatkérés

Legújabb cikkek

Új kollégát keresünk: piackutatási projektkoordinátor, online kérdőívszerkesztő

Piackutató

Magyarország legnagyobb online piackutató cége, az NRC keresi piackutató, elemző kollégáját!  Munkakörhöz tartozó feladatok: Akkor jelentkezz, ha  És mit kínálunk cserébe?  Ha magadra ismertél az

Az e-kereskedelem trendjei - 2024

Az e-kereskedelem trendjei – 2024

Az NRC-nél évtizedes távlatban látjuk az e-kereskedelmi trendeket (is), hiszen a legnagyobb magyar online kutatócégként szakmai kötelességünk ezt a területet (is) mérni. Éveken keresztül néztük,

A piackutatás 2024-es trendjei

A piackutatás 2024-es trendjei

Piackutatás 2024. Mega-, és mikrotrendek, szakértői beszélgetés Falus Tamással és Géczi Tamással a piackutatás jelenéről és jövőjéről az NRC friss podcastjében.

Letöltés

Töltse le a szolgáltatás bemutatóját

hu_HUHU