Piackutatás

„Az információforrások komplex elemzése által a döntéshozók képesek racionális, megalapozott és hatékony üzleti döntéseket hozni.”

Piackutatási módszerek: kulcs a versenyelőnyhöz

Kvantitatív piackutatás

A piackutatás korunk vállalati életében az információalapú döntéshozatal szerves része. A kvantitatív módszertanok, mint például a nagymintás online lekérdezések, omnibusz kutatások és tracking kutatások, empirikus alapot nyújtanak a vállalati stratégiának. Ezek az eszközök nem csupán a fogyasztói preferenciák mélyreható feltárását teszik lehetővé, hanem validációs kapacitást is biztosítanak a vállalat fejlesztési tervei számára. Továbbá, a piaci dimenziók és trendek kvantitatív becslése által segítik a vállalatot abban, hogy a piaci pozícionálást és terjeszkedést adatvezérelt alapon hajtsa végre.

Ad-hoc

Az ad-hoc online kvantitatív kutatás gyors és célzott adatgyűjtést tesz lehetővé vállalatoknak aktuális kérdéseik megválaszolására

Tracking

Az online tracking kutatás idősoros adatgyűjtést alkalmaz, hogy időbeli tendenciákat és ciklusokat elemezzen statisztikai technikákkal.

Omnibusz

Az online omnibusz kutatás több cégnek is lehetővé teszi, hogy specifikus kérdéseiket egy gyors és költséghatékony közös adatfelvételben vizsgálják.

Hibrid adatfelvétel

A hibrid kutatás egy kombinált kutatási módszert jelent, melyben egyszerre használnak kvantitatív és kvalitatív kutatási technikákat.

Kvalitatív piackutatás

A kvalitatív piackutatás többdimenziós eszköztára lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy mélyrehatóan megértsék az ügyfelek döntéshozatali mechanizmusait és élményeit. Fókuszcsoportok és mélyinterjúk szolgáltatnak klasszikus, de átfogó betekintést az emberek preferenciáiba és motivációiba. Az online térben végzett kutatások, például blog- és fórumkutatások, új lehetőségeket nyitnak az ügyfélélmény és a fogyasztói viselkedés tanulmányozására. A mobiletnográfia pedig a mobil eszközökön keresztül valós idejű adatgyűjtéssel teszi lehetővé a fogyasztói élmények és igények pontosabb megértését. Ez a sokrétű módszertani paletta nemcsak komplex és árnyalt képet ad az ügyfélbázisról, de stratégiai irányt is mutat a vállalatok számára a fogyasztói igényekhez igazodó termék- és szolgáltatásfejlesztésben.

Fókuszcsoport

A fókuszcsoport ideális, ha a vállalatok mélyebb betekintést szeretnének fogyasztói attitűdről, érzésekről vagy egy adott termékkel kapcsolatos viselkedésről.

Mélyinterjú

A mélyinterjú ideális mély betekintésre fogyasztói magatartásba, döntéshozatalba és motivációkba.

Fórumkutatás

Az online fórumkutatás ideális nagyobb csoportok véleményének és tapasztalatainak gyors gyűjtésére.

Online blogkutatás

Az online blogkutatás mély és részletes fogyasztói vélemények, érzések és tapasztalatok gyűjtésére ideális.

Mobiletnográfia

A mobiletnográfia a fogyasztók természetes környezetben történő viselkedésének és tapasztalatainak vizsgálatára kiválóan alkalmas.

Fejlesztés és tesztelés

A Service Design módszertan integrálása nem csupán a termékek és szolgáltatások mélyreható vizsgálatát és fejlesztését teszi lehetővé, hanem egy ügyfélközpontú megközelítést is képvisel. Ennek lényege, hogy az ügyfelek mellett a vállalat munkatársait is aktívan bevonja a fejlesztési folyamatba, ugyanis az így generált ötletek és javaslatok egy sokkal szélesebb nézőpontot tükröznek, ami elősegíti az új megoldások szervezeten belüli elfogadását és integrálását.

Az agilis online teszteléstől, a szemkamerás eye tracking vizsgálaton át és a kollaboratív workshopokig, az NRC egy komplex, de célirányos eszköztárat kínál ügyfeleinek. Ezt a holisztikus megközelítést erősíti az NRC Triple Diamond modellje, amely az adatvezérelt innovációtól egészen az új megoldások vállalati folyamatokba történő implementálásáig kíséri végig az ügyfeleket. Az eredmény nem csupán hatékonyabb döntési folyamatok, hanem olyan tartós és fenntartható innovációk is, amelyeket a vállalat egésze könnyebben adoptál és tulajdonít magának.

Eye tracking szemkamera

Feltöltés alatt....

Service design

Feltöltés alatt....

Co-creation csoport

Feltöltés alatt....

Másodelemzés

A desk research, más néven másodelemzés, nem csupán a már meglévő információk aggregálását jelenti. Az NRC ezen a területen is kimagaslóan teljesít, hiszen integrált adatelemzési folyamatokkal és egyedi insight generálással értéket teremt. Az NRC Python és Power BI eszközök alkalmazásával komplex adatanalíziseket végez, és Data Scientist modellek segítségével mélyebb, átfogóbb megértést nyújt az ügyfeleknek. Mindez lehetővé teszi, hogy az ügyfelek ne csupán hozzáférjenek az adatokhoz, hanem azokat strukturált, értékelhető formában, üzleti döntések meghozatalához használják. Az eredmény egy olyan versenyelőny, amely nem csak az adatok mennyiségében, hanem azok komplex megértésében is megmutatkozik.

Másodelemzés

Az NRC másodelemzés ideális, ha már vannak adatok, de hiányzik az elemzéshez szükséges erőforrás vagy új nézőpontokra van szükség.

Idősoros elemzés

Az idősoros ökonometriai elemzés ideális hosszú adatsoroknál trendek, mintázatok feltárására és előrejelzésre.

Power Bi

Az NRC több évtizedes tapasztalattal és Power BI használatával egyedülálló adatvizualizációt kínál, legyen szó tracking vagy ad-hoc kutatásról.

Az NRC 24 év szakmai tapasztalatával támogatja ügyfeleit az adatvezérelt döntéshozatalban. Kiterjedt módszertani ismeretekkel és modern technológiai megoldásokkal állunk rendelkezésére, hogy a legjobb eredményeket érje el. Sikerünk titka az ügyfélközpontúság és a gyakorlatias megközelítés. Ha többet szeretne megtudni szolgáltatásainkról, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Piackutatás

Keressen minket bizalommal

Ajánlatkérés

Híreink

Az omnibusz szerepe és előnye a piackutatásban

Az omnibusz szerepe és előnye a piackutatásban

Az omnibusz kutatások kulcsfontosságúak a piackutatásban, mivel lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy gyorsan és költséghatékonyan szerezzenek be releváns piaci információkat. Egy omnibusz kutatás során

AI és lakosság – mi történt a nyáron? 

AI és lakosság – mi történt a nyáron? 

Még nincs egy éve, hogy a ChatGPT berobbant az életünkbe, s mi máris a harmadik mérést végezzük el a lakosság körében. Az AI alkalmazásokat és azon belül a ChatGPT-t rendszeresen használók aránya viszont egyhelyben topog.

Az életkor csak egy szám?

Az életkor csak egy szám?

Annyi mindentől függhetne az, hogy miként látjuk a következő tíz évünket, mennyire látjuk felfelé vagy lefelé menő irányba menni az életünket. Mégis, a jelenlegi életkorunk

Magyar Podcast trendek 2023-ban

Magyar Podcast trendek 2023-ban

Az elmúlt időszakban a médiapiaci szereplők és a döntéshozók egyre inkább felismerték, hogy a podcast nem csupán egy új médiaformátum, hanem egy alapvető, piacformáló, tanító

Pszichológus helyett AI?

Pszichológus helyett AI?

Esther Perel pszichoterapeuta és a New York Times bestseller-írója napjaink egyik legélesebb és legeredetibb hangja a modern kapcsolatok terén. Szeptemberben Budapesten, a BrainBar-on adott elő. Szücs Szilvi írása.

NRC omnibusz kutatás - stressz

Stresszesek vagyunk, de igyekszünk jól levezetni

A 18-65 éves hazai lakosság 30%-a több időt tölt mostanában elmélyülős, bíbelődős szabadidős tevékenységekkel, mint az elmúlt egy – két évben. Elsődleges indokuk erre a

AI hatása a piackutatási piacra

AI hatása a piackutatási piacra

Az elmúlt időszakban egyre inkább tudatosult a piaci szereplőknél és a döntéshozóknál, hogy a mesterséges intelligencia (AI) nem csupán egy technológiai kuriózum, hanem egy alapvető,

Kutatás a lakás-takarékpénztárakról 2023

2018 őszén egy csapásra megszüntették a lakástakarékpénztári befizetések utáni állami támogatást, ami kutatásaink szerint a termék fő vonzereje volt, gyakorlatilag az biztosította, hogy egyáltalán volt a betéti résznek

hu_HUHU